שיקום, טיפול ושימור בטון
שיקום וטיפול באלמנטים ותשתיות בטון קונסטרוקטיבי ואדריכלי שנפגעו מנזקי קורוזיה בברזלי הזיון.
במקרים מסוג זה קיימת תופעה של היווצרות קורוזיה של ברזלי הזיון הקיימים, עד כדי אפשרות התפוררות לפני קריסה. תופעה זו מחלישה את האלמנט הקיים, לעיתים עד כדי סיכון והחלשת המבנה ברמה קונסטרוקטיבית.
תופעת הקורוזיה במבנים ובבטונים, קיימת בכל ענפי המשק ומהווה את הגורם הנסיבתי הראשי לפגיעה בקיים (זמן חיים) של מבנים בארץ ובעולם.
תופעת המצאות קורוזיה במבנים עשויים בטון מצויה במרבית מבני הבטון הקיימים – אך בשלבי התפתחות שונים. הגורמים המאיצים את תופעת הקורוזיה והתפוררות הבטונים טמונים במאפייני הסביבה הקיימים, כגון; סביבה ימית קורוסיבית, רוויית מלחים הנישאים מהים, סביבת כימיקלים החודרים לבטון, סביבה עירונית רוויית גזי פליטה (תהליכי קרבונציה בבטון).
עבודות צביעה והגנה–
>> בגמר תהליך שיקום הבטון ברמה הטכנית-קונסטרוקטיבית מתחיל תהליך הגנה וצביעה של המשטח, הכולל יישום של מגוון מערכות טיח.
לאחר גמר השיקום של אזורי הבטון הפגומים, יש לצפות את הבטונים החשופים בחומר מגן. משטחי בטון צריכים להיות נקיים לחלוטין מלכלוך, כתמי שמן וכו' ומוכנים לקבלת חומר המגן בהתאם להוראות יצרן (שטיפה, ליטוש, יבוש).
אפשרות ראשונה
במידה וקיים צורך לשמר בטון חשוף אדריכלי כלומר את המרקם של הבטון המקורי ,יש להשתמש במערכת מסוג concretal lazur של חברת KEIM (ראה מפרט), שהינו סמיטרנספרנט שקוף למחצה, על מנת לשמור על זהות ומקוריות הבטון האדרכלי ומותאם במיוחד לסביבה קורוסיבית ועירונית.
אפשרות שניה
צביעה והגנה במערכת אוטמת מסוג WEBER.TEC FLEX (ראה מפרט) מערכת זו מונעת את התחמצנות הברזל ואת תהליך הקרבונציה בבטון והנה בעלת עמידות והגנה גבוהה לברזל הזיון ולמבנה בפני קרבונציה וחדירת כלורידים, ניתן להשיגה במבחר גוונים ממניפת פרסקו
יישום החומר (במברשת או בהתזה), שכבות, זמן ייבוש וכו' בהתאם להוראות היצרן.
המפרט מתייחס לשיפוץ ולתיקונים של אלמנטים מבטון מזוין שנפגעו כתוצאה מקורוזיה של מוטות זיון.
המפרט מתייחס לשיטות תיקון וחומרים שונים כמתואר במפרט.
הכנות וניקוי השטח – יש לעבור על כל התשתית המיועדת לטיפול הבטונים בנקישות פטיש קלות, לגלות ולסמן אזורים פגומים מעבר למקומות הנראים לעין.
הורדה ופרוק חלקי בטון רופפים ו/או נושרים עד לקבלת תשתית יציבה.
הכנות
>> חיצוב הבטון באזור הפגוע סביב הברזל לעומק של לפחות 20 מ"מ סביב מוט הברזל ולאורך המוט עד גילוי ברזל "בריא" ובנוסף 10 מ"מ מכל צד של הברזל "הבריא". החציבה בפטיש ידני ואזמל, בשטחים רחבים בעזרת פטיש חשמלי (קונגו). החציבה תעשה כך שלא תזעזע את המבנה ותגרום נזקים למבנה ולסדקים נימיים.
>> לאחר גילוי הברזל יש לבצע ניקוי הברזל ע"י התזת חול וניקוי הצד האחורי של הברזל להורדת שכבות חלודה רופפות וקשקשים אפשרי באמצעים מכניים: מברשת פלדה, דיסקים, ליטוש בנייר לטש עד לקבלת מתכת נקייה מחלודה.
>> לאחר עבודות חיצוב יש לבדוק אם קיימת פגיעה בברזל הקונסטרוקטיבי כתוצאה מקורוזיה. פגיעה פרושה הקטנת קוטר הברזל המקורי ב – 20%. במקרה כזה יש להחליף את הברזל.
>> מיד לאחר גמר ניקוי ו/או תיקון הברזל הפגום, יש להגן ולצפות את הברזל הגלוי ע"י צביעה בחומר אנטי קורוזיבי. מסוג הצביעה לפחות בשתי שכבות ובהתאם למפרט הטכני WEBER TEC FER (ראה מפרט).
עבודות מילוי, הטלאה ושחזור:
לאחר התייבשות מלאה של צבע הציפוי על גבי הברזל, יש לבצע מילוי של החללים החסרים תיקוני הטלאה לסתימת החריצים. חומר הינו מלט פולימרי בלתי מתכווץ, מועשר במיקרו סיבים וייעודי לכך: WEBER.TEC RIPARA 60 (ראה מפרט).
את עבודות הההטלאה והמילוי יש לבצע ולהביא את פני הבטון למצב מקורי, כלומר: פינות לעמודים, בליטות בטון, קיטומים, אפי מים וכו' לתיקון ומילוי החללים לשחזור עד השלמת האלמנט והגעה למידות המקוריות.
במידה וקיימים משטחים גדולים הזקוקים לחיזוק, יש להשתמש ב WEBER TEC BT218 בהתזה (ראה מפרט).
את פני משטח ההטלאה יש להחליק ע"י קרש עץ או ספוג סינטטי על מנת להביא את פני השטח מוכן לעבודות גמר.
כיסוי הברזל על ידי הבטון יהיה לפחות בעובי 2 ס"מ.
יש לך שאלה? מחפש איש מקצוע?
צבע, צבע לבטון, צבע קיר, שליכט דקורטיבי, צבע לאמבטיה, סיד הידראולי, צבע דקורטיבי, צבע לבן לקיר, צבע דקורטיבי לסלון, שימור מבנים, טיח מינרלי או אקרילי, צביעת קירות דקורטיבית, צבע לקיר חיצוני, טיח לשימור, צבע לשימור, צבע מינרלי, שימור, מבנים לשימור, מבנה לשימור, רצפת בטון מוחלק, טיח חוץ, בטון מוחלק צבעים, בידוד, עשה זאת בעצמך, חומרי בידוד תרמי, רצפת בטון מוחלק בבית, מיקרוטופינג, שיקום בטונים, טיח צבעוני מחיר פרסקו צבעים, פרסקו צבע, צבע , צבעים פרסקו, חברה לצבע